Henter kommentarer

Pensionskæmpe sætter vild rekord


 

2021 var det bedste år nogensinde for pensionskæmpen ATP, der kom ud af det forgangne år med et investeringsafkast på 49,6 mia. kr.

Dermed er der efter tre gunstige år med høje afkast blevet plads til at forhøje pensionerne for 30,4 mia. kr., hvilket også er rekordhøjt, viser det netop offentliggjorte regnskab for 2021.

»2021 blev rekordernes år, hvor ATP på en række punkter simpelthen præsterede det bedste nogensinde,« lyder det fra administrerende direktør Bo Foged, som tilføjer:

»Vi tjente næsten 50 mia. kr. i afkast på vores investeringer, vi forhøjede medlemmernes pensioner for 30,4 mia. kr., og vi satte ord på vores høje klimaambitioner, der vil gøre os til Danmarks største grønne investor både på kort og længere sigt. Jeg er meget glad på medlemmernes vegne over, at vi i disse år er i stand til at overgå os selv finansielt set.«

De 30,4 mia. kr. betyder, at en gennemsnitlig 66-årig pensionist kan se sin ATP-pension vokse med knap 14.300 kr. samlet set i den resterende del af medlemmets forventede levetid.

ATP's afkast er drevet af børsnoterede og unoterede aktier, men også investeringer i inflationsrelaterede instrumenter har bidraget til det positive afkast, og var med til at opveje det negative afkast på stats- og realkreditobligationer.

Pensionskæmpen, der blev grundlagt tilbage i 1964, venter dog ikke at kunne levere et lige så højt afkast i den nærmeste fremtid.

»Usikkerhed og udsving forventes fortsat at præge markederne i 2022, og ATP forventer på trods af det stærke resultat lavere afkast i årene fremover. ATP har de sidste fem år genereret et afkast på samlet set 141,7 mia. kr. i investeringsporteføljen, et gennemsnit på 24 pct. om året i forhold til bonuspotentialet,« skriver ATP.

Læs også: Her er tallet, du skal holde øje med i dag

Læs også: ​Mærsk har skabt vrede hos kunderne på vej mod historisk overskud