Henter kommentarer

| Opdateret

Råvareekspert: Det her kan påvirke dine aktier

Her ses en boreplatform i Californien.
Her ses en boreplatform i Californien. Foto: Lucy Nicholson: © Lucy Nicholso
Vis mere

På den korte bane vil olieprisen gå sidelæns, men på den længere bane vil olieprisen sive nedad.

Og det vil påvirke olieaktierne, vurderer råvareekspert og chefanalytiker Tom Bundgaard fra Kairos Commodities.

Det fortalte han blandt andet , da han var med i Millionærklubben tirsdag. Han forudser, at olieprisen vil svinge frem og tilbage imellem 50-70 dollar på den korte bane, men derfra vil tingene ændre sig.

Det er baseret på fundamentale tal, f.eks. udbud, efterspørgsel, lagre, sæson, spekulanter, valuta, der påvirker olieprisen. Det er også baseret på makroanalyser samt teknisk analyse.

- Fra foråret og hen til Q3 i 2020 siger vores analyser, at prisen kan komme til 50 dollar og lige under, siger Tom Bundgaard, der særligt taler om Brent-olie.

Og det kan få konsekvenser for kursen på olieaktier, vurderer han.

Han påpeger, at aktiekursen for eksempelvis Royal Dutch Shell og Equinor typisk følger udviklingen i olieprisen - ikke på dagsplan eller ugeplan, men overordnet set. Hvis man investerer i olieselskaber, skal man især vide noget om brent-oil, fortæller Tom Bundgaard.

Hvis du har olieaktier, skal du derfor forberede dig på udviklingen.

- Generelt udtaler vi os ikke om enkeltaktier, da vi alene analyserer råvarer. Men hvis den høje korrelation mellem olieprisen og olieaktier fortsætter, vil en faldende oliepris til Q3 2020 give faldende aktier, udtaler han og tilføjer:

- Der vil være adskillige købsmuligheder undervejs – f.eks. hvis olieprisen skulle stige lidt i forbindelse med Aramco-noteringen -  men hver mulighed er så formentlig kun med en ret kort horisont. I alle tilfælde er et indgående kendskab til Brent oliens kurs en vigtig faktor.

Læs også: Aktiestrateg: 5 aktier der kan flyve i vejret

Læs også: Ekspert: Her ser vi profit i aktiemarkedet