Henter kommentarer

Rentefrygt har sænket aktierne - sådan har kapitalforvalter undgået vejsidebomber i porteføljen


En lang række aktier har fået massive kurstæsk, efter rentefrygten har grebet markedet.

Hvis du er bekymret for dine aktier, når renten stiger, kan du med fordel overveje, om du er investeret i de rigtige selskaber, lyder det fra den danske kapitalforvalter MW Compounders. Her ligger fokus på selskaber, som det er godt at være investeret i over lang tid.

Læs også: Verdens største hedgefond har dyster aktie-forudsigelse

»Vi sætter os ned og regner på tingene, på værdiansættelse, på cashflowet. Derfor har vi også undgået vejsidebomber, fordi vi har lavet en god analyse af aktierne. Renten er en del af udregningen, men vi har været konservative, så selv om renten stiger, er den stadig lavere end det, som vi bruger i værdiansættelsesmodellerne,« udtaler Johannes Møller, der er porteføljeforvalter hos den danske kapitalforvalter.

»Vi ser på, hvordan et selskab vil klare sig over lang tid, altså over et konjunkturforløb. Derfor er det også mindre vigtigt, om økonomien eller markedet lige er inde i en dårlig periode,« forklarer han.

Læs også: Pengeregn på vej til investorerne: Udbytter ventes at sætte rekord

Han understreger dog, at MW Compounders portefølje, der består af omkring 25 selskaber, ikke er immun over for rentestigninger.

Den danske kapitalforvalter oplever ligesom andre i markedet, at det især er selskaber, hvor indtjeningen og pengestrømmene ligger langt ude i fremtiden, der er mest sårbare over for rentestigninger.

Læs også: Morgan Stanley har set nærmere på Danske Bank og Nordea

»Vores porteføljen er ikke immun over for, at aktiemarkedet falder 5-10 pct., men vi udvælger selskaber, der har en god forretning, selvom renten stiger. TSMC sælger stadig computerchip, selvom renten stiger, og Novo Nordisk vil stadig sælge insulin om 12 måneder. Vi ligger ikke søvnløse, for aktiekursen er ikke selskabet eller dens forretningsmodel,« forklarer han og tilføjer:

»Aktiekursen bliver måske påvirket på kort sigt, men vi har ikke købt aktier i håb om, at den stiger 20 pct. på seks måneder, eller solgt aktier fordi renten stiger. Den slags forsøger vi ikke at forudsige. Vi køber gode selskaber, der har en god forretningsmodel og som har en fornuftige prisfastsættelse.«