Henter kommentarer

Rød dag venter aktiemarkedet: 'Ramt af bekymring'


 

De amerikanske aktier endte med at stige mandag efter turbulens, men tirsdag venter en rød dag. Sådan lyder det fra storbanken Nordea i et analysenotat.

»Finansmarkederne er ramt af bekymring for vanskelige forhandlinger om amerikansk hjælpepakke. Det skaber risikoaversion her til morgen – aktierne falder, mens obligationerne og dollaren stiger,« skriver banken.

Aktierne i Asien er allerede nede, og både amerikanske og europæiske aktiefutures befinder sig i negativt territorium denne morgen, lyder det.

»Stemningen skifter hurtigt for tiden mellem bekymring for det store smittetal, optimisme omkring udrulning af vaccinerne samt henholdsvis positive og negative vinde, når det kommer til at få ny massiv hjælpepakke igennem Kongressen i USA,« lyder det fra Nordea.

Overraskende rentedyk

Samtidig falder de amerikanske renter tilbage, fordi investorerne igen er begyndt at købe amerikanske statsobligationer, hvilket driver renterne nedad.

»Det er overraskende, at renterne falder på en dag, hvor de amerikanske aktier steg. Men det er et udtryk for den nervøsitet og usikkerhed, der er på de finansielle markeder i øjeblikket,« fremgår det af analysenotatet.

Den 10-årige amerikanske statsrente faldt mandag fra 1,10 pct. til 1,04 pct. ifølge banken.

Læs også: Scor ekstra afkast på 11.000 kr.: Invester i ETF'er på aktiesparekonto

Læs også: Trods rekordniveauer satser investorer på flere aktiestigninger