Henter kommentarer

Røde tal over hele linjen: Her er det finansielle overblik torsdag


Godmorgen og velkommen til endnu en børsdag, hvor der er lagt op til kursfald.

Allerede nu sendes aktierne i Asien ned. Det skyldes, at investorerne fordøjer nye handelsdata fra Kina og Australian, skriver CNBC. 

Herhjemme i Europa, hvor aktierne også ventes at falde, vil investorerne i dag have fokus på årets tredje opgørelse for BNP-væksten i eurozonen. 

Vi starter den finansielle overflyvning i Asien, hvor handlen i skrivende stund er i gang.

De kinesiske aktier falder, hvis man kigger på Hang Seng-indekset. Indekset, der har hjemme i Hongkong, bakker 1,2 pct.

I Japan er der også negativt fortegn for de japanske aktier, idet Nikkei-indekset, som dækker landets største virksomheder, falder med 1,8 pct.

Europæiske aktier står ligeledes til at starte dagen med et bakke, når børshandlen om få timer starter herhjemme. Det viser futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, og som indikerer at aktierne vil falde med knap 0,6 pct.

Også på den anden side af Atlanten, står de amerikanske aktier til at tabe pusten, når handlen starter kl. 15.30 dansk tid, viser futures for de tre ledende indeks – Dow Jones, Nasdaq og S&P 500. De store indeks står dog til at falde beskedent.

På råvaresiden tager olieprisen et skridt fremad. Det gælder både den amerikanske WTI-olie og den europæiske Brent-olie. De kan anskaffes til henholdsvis 69,7 og 74,7 dollar tønden. I år er prisen på begge olietyper faldet 13 pct.

Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder. Det ædle metal koster nu 2026,55 dollar pr. ounce. Det er et mindre fald over det seneste døgn. Det seneste år er guldprisen gået frem med 14,4 pct.

Kryptovalutaen bitcoin stiger. Det seneste døgn er den digitale valuta handlet knap 1 pct. op, og siden årsskiftet lyder stigningen på hele 166 pct. En bitcoin koster torsdag morgen 44.033 dollar.

Læs også: 

Læs også: