Henter kommentarer

Russisk valutakollaps sender bitcoin op


Bitcoinkursen er i løbet af det seneste døgn skudt i vejret med mere end 14 pct., og kortvarigt nåede den digitale valuta at handle til 44.000 dollar.

Det er det højeste niveau siden 17. februar, skriver Bloomberg.

Bitcoin tog et dyk torsdag, da Rusland invaderede Ukraine, men har siden styrket sig fra at handle til omkring 34.000 dollar til nu cirka 43.000 dollar.

Opturen for bitcoin sker kort efter den russiske valuta, rublen, kollapsede med op til 40 over for den amerikanske dollar natten til mandag, og ifølge mediet er handelsvolumen i bitcoin, for dem der bruger rublen, steget til det højeste niveau siden maj.

Også handelsvolumen for dem, der benytter sig af den ukrainske valuta hryvnia, er steget til et niveau, der ikke er set siden oktober, skriver Bloomberg på baggrund af tal fra kryptodatafirmaet Kaiko.

»Tendensen følger den bølge af sanktioner mod Rusland, som har forstyrret valutamarkeet og fået rublen til at synke til et rekordlavt niveau over for dollaren,« lyder det fra Clara Medalie fra Kaiko ifølge mediet.

Efter den russiske invasion i Ukraine har Vesten lanceret en række vidgående sanktioner. Sanktionerne omfatter blandt andet udelukkelsen af det finansielle system SWIFT, der sikrer, at bankerne kan kommunikere, når de varetager transaktioner i to forskellige valutaer. Læs mere her.

Læs også: Her er stjerneinvestorens største sats

Læs også: Moskva-børsen holder fortsat lukket