Henter kommentarer

Særlig investering hitter blandt danskerne


Obligationer er igen blevet attraktive, og det er gået op for de danske privatinvestorer, viser nye tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Særligt en type obligationer hitter, og det er de danske. 

I løbet af årets første fire måneder har danske investorer købt for 11,2 mia. kr. i fonde med danske obligationer. Til sammenligning blev der i årene 2019 til 2023 købt ind i samme type fonde for 8,9 mia. kr. 

Med andre ord er investorernes nettokøb i fonde med danske obligationer 27 pct. større i årets første fire måneder end i de seneste fem år.

Læs også: 7 ting du skal vide, inden du køber obligationer

»Vi har tidligere set, at investorerne har øget deres investeringer i enkeltobligationer, og i 2024 har interessen for fonde med obligationer været iøjnefaldende stor. At der er tale om et meget markant skifte illustreres ved, at nettokøbet i fonde med danske obligationer var større i de første fire måneder af 2024 end i de fem foregående kalenderår tilsammen,« udtaler investeringschef i Finans Danmark Kåre Valgreen i en pressemeddelelse.

Udviklingen forklarer han med stigende renter, der har gjort obligationer til en attraktiv investering.

Selvom de danske investorer har kastet sig over obligationsfondene, har nettokøbet for fonde med udenlandske aktier været større. I årets første fire måneder har investorerne købt ind i den slags fonde for 12,8 mia. kr.

Læs også: Sådan køber du obligationer

Læs også: