Henter kommentarer

Særlig sektor er udfordret: 'Tredje kvartal bliver ikke kønt'


Gigahagl, storm og jordskælv har kostet forsikringsbranchen dyrt i 2023 indtil videre

Konkret har den globale forsikringsbranche tabt 50 mia. dollar på naturkatastrofer i første halvår af 2023, viser tal fra genforsikringsselskabet Swiss Re ifølge Børsen.

Læs også: Dansk skandaledirektør opretter nyt selskab

Senioranalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, der dækker Tryg, vurderer, at tredje kvartal ikke bliver kønt.

»Investorappetitten på forsikringsaktier er lav. De har tabt til bankaktierne i år, fordi rentestigningerne har haft større tiltrækningseffekt for bankerne. Investorer, der er interesserede i finanssektoren, har flyttet pengene over i bankaktier i stedet for forsikringsaktierne. Oveni det kommer et første, andet og nu også et tredje kvartal, der er tynget af skader,« siger Mikkel Emil Jensen til Børsen.

Læs også: Jyske Bank om dansk aktie: 'Fundamentalt undervurderet'

To af Danmarks største forsikringsselskaber, Tryg og Topdanmark kom med andet kvartalsregnskab i midten af juli.

Begge var skuffende læsning, når man sammenholdte deres nøgletal med analytikernes estimater. 

I Trygs regnskab skrev de, at »resultatet var markant påvirket af et meget højere niveau af stor- og vejrskader samt betydelig negativ udvikling for den svenske og norske krone.«

Læs også: Nordnet om kurstæsk: En 'ISSkold afvaskning'

Også Topdanmarks regnskab skuffede, hvortil administrerende direktør Peter Hermann forklarede, at der har været »et stort omfang af skader, blandt andet dobbelt så mange storskader, end vi havde forventet.«

Et par dage før regnskabet var Topdanmark også ude og nedjustere deres forventningerne til den modelmæssige resultatprognose for helåret 2023. 

Ifølge forsikringsselskabet skyldes det et lavere investeringsresultat samt flere motorrelaterede skader, større brandskader og tørkerelaterede skader i landbruget.

Læs også: Sådan er det gået danske privatinvestorer i år

Læs også: Nordnet: Stemningen har ændret sig blandt Vestas-investorerne