Henter kommentarer

Sætter nyt 'aggressivt' kursmål på dansk aktiedarling


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Den britiske investeringsbank HSBC har lanceret et nyt »aggressivt« kursmål på Mærsk.

Det bemærker Sydbank i en kommentar fredag morgen. Storbankens nye kursmål ligger på 17000 kr. Der er samtidig tale om det højeste kursmål blandt de analytikere som dækker selskabet. Anbefalingen fra HSBC-analytikeren Parash Jain er da også 'køb.'

Ser man på, hvad de professionelle analytikere bredt set mener om Mærsk-aktien, så er de splittede.

Der er ifølge Bloomberg 27 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 16 en købsanbefaling, mens 6 analytikere har en hold-anbefaling. 5 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så mener de samlet set, at Mærsk-aktien bør ende på 13,995 kr. Det indikerer et kurspotentiale på blot 0,1 procent.

Blandt dem, der er mest positive over for Mærsk-aktien finder man som sagt HSBC. Den, der er næstmest positiv over for Mærsk-aktien, er finanshuset Morgan Stanley, hvor man har et kursmål på 16,800 kr. og en køb-anbefaling.

I den modsatte ende af skalaen finder man eksempelvis det tyske finanshus Berenberg, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 8700 kr. på Mærsk-aktien.

Læs også: Investeringsbank løfter Mærsk-kursmål til højeste blandt analytikerne

Læs også: Mærsk: Der eksisterer simpelthen ikke containere nok i verden