Henter kommentarer

Sampension advarer private investorer: Sådan bør du gøre nu


Den seneste måned har budt på bølgegang på verdens aktiemarkeder, og indtil videre er der fortsat ikke stille farvand i sigte.

Sådan lyder det i en kommentar fra aktiechef i pensionsselskabet Sampension, Philip Jagd, der anbefaler at skrue en smule ned for risikoen.

»Der er ingen grund til at forvente, at tågen om banksektoren letter lige med det samme, og i nedsat sigtbarhed giver det mening at sænke farten. Som privat investor betyder det, at man hellere skal løbe lidt mindre risiko med sine investeringer end lidt mere,« siger aktiechefen.

Se listen: Novo Nordisk er blandt de 20 største i verden

Uroen i marts er særligt forårsaget af problemerne med amerikanske banker samt schweiziske Credit Suisse, og aktieuvejret står i kontrast til februar måned, hvor både de danske og europæiske aktier havde medvind.

Rygvinden i den korte vintermåned fik danskernes aktieformuer til at stige med 29 mia. kr. og dermed lande på det højeste niveau siden december 2021, viser nye tal fra Nationalbanken.

»Finansmarkederne var præget af betydelig turbulens i februar, hvor billedet rent aktiemæssigt var noget broget. Generet pegede pilen nedad for amerikanske aktier, mens de europæiske aktier og i særdeleshed de danske klarede sig godt og landede i positivt terræn. Samlet set betød det, at danske privatinvestorer, som generelt har en relativ stor eksponering til det danske aktiemarked, kunne se aktieformuerne vokse med 29 mia. kr.,« siger Philip Jagd.

I alt lyder danskernes samlede direkte aktiebeholdning på 612 mia. kr. i februar mod 583 mia. kr. i januar. I december 2021 havde danskerne aktier for 642 mia. kr.

Læs også: ​Børshus om dansk aktie: Kan stige med 114 kr.

Læs også: Regeringen vil give nye skattelettelser