Henter kommentarer

| Opdateret

Saxo Bank ser potentiale i råvare-aktier


investorer bør holde øje med en 'overset' gruppe af aktier.

Sådan lyder det fra Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry, der ser et potentiale i råvare-aktier.

Der er flere indikatorer, der peger på, at vi er på vej ind i en verden med stigende inflationen, vurderer han. Han henviser blandt andet til en massiv udvidelse af pengemængden i USA, stigende producentpriserne i Kina, et opadgående pres på råvarepriserne samt at vestlige inflationsindeks stiger.

Læs også: Se listen: 30 spændende grønne aktier

»Vi er rimelig overbeviste om, at vi har et setup, der for første gang siden 1970'erner, kan lede til rimelig høj inflation inden for 12-18 måneder. Historien har vist, at i sådan et scenarie, skal man helst have en overvægt af finansaktier, industri og generelt selskaber inden for råvaresektorer.,« udtaler aktiestrategen.

Der er nogle udbudseffeker, der lige nu driver prispresset, men i takt med, at vi kommer længere ind i 2021, og får vacciner og mere stimuli ind i økonomien, så vil vi se en efterspørgselsdrevet inflation i samfundet, vurderer han.

Læs også: Saxo Bank forudser dette scenarie: Har udpeget 40 aktier, der matcher det

 Råvareselskaberne, der omfatter alt fra minedrift, energi til kemikalieproduktion, er kommet godt ind i 2021. Det er dog gået lidt under radaren Vis mere

Investorer kan derfor allerede nu overveje at føje råvareaktier til porteføljen, lyder det. Vi taler om aktier, der er eksponeret mod alt fra minedrift og energi til kemikalieproduktion.

Hvad gør råvareaktier attraktive?
»Du kan investere i råvarer direkte, men med råvarerselskaberne får du adgang til deres ekspertise i den enkelte råvarersektorer. Du får også adgang til deres teknologi og produktivitetsfremgang, automatisk håndtering af valutadelen. Hertil kommer, at selskaber er dygtigt drevet,« forklarer Peter Garnry.

Peter Garnry fremhæver i et notat 40 selskaber indenfor råvarer, der i perioder med voksende inflation generelt, oplever øgede indtægter og rentabilitet.

De 40 råvareaktier har siden januar 2016 givet et afkast på 171 pct., ifølge Saxo Bank. Til sammenligning er MSCI World Index steget 83 pct. i samme periode.

Peter Garnry har håndplukket 40 aktier, hvis man ønsker at have eksponering mod råvarer i deres portefølje. De 40 råvareaktier har siden januar 2016 givet et afkast på 171 pct. Til sammenligning er MSCI World Index oppe med 83 pct. i samme periode.  Vis mere

Hos Saxo Bank fremhæver man, at risikoen ved råvaresektoren er en potentielt stigende dollarkurs, lavere inflation samt en tilbagegang i den kinesiske vækst. Kina, som er verdens næststørste økonomi, spiller en vigtig rolle i denne sammenhæng. Det skyldes, at den kinesiske produktion bidrager til efterspørgslen på metaller og kemikalier, mens landets voksende velstand driver produktion af fødevare og energi.

Læs også: Privatinvestor om to danske aktiefavoritter: 'Det skaber groteske situationer'

Læs også: Chefstrateg fra storbank forudser stærkt aktieår: Det her område er særligt attraktivt