Henter kommentarer

Saxo Bank: Sådan tjener du måske på energikrisen


I en tid hvor grøn omstilling aldrig har fyldt mere, og flere kapitalforvaltere går i en stor ring uden om aktier i fossilt brændstof, peger Saxo Bank nu på de sorte aktier som en mulig guldgrube.

»Energikrisen kommer på et tidspunkt, hvor de traditionelle fossile energikilder har været underprioriteret, da grønne teknologier er blevet anset for at være fremtiden,« lyder det fra aktiestrategichef i Saxo Bank, Peter Garnry, i en analyse.

Læs også: Pensionsgigant om danskerne: Hidtil uset syn

»Vi får brug for mange forskellige energikilder og må aldrig stole for meget på én kilde. Den tyske økonomis afhængighed af naturgas har vist sig at være skrøbelig. Vi lever i høj grad stadig i en fossilt brændstofbaseret økonomi,« siger han og tilføjer

»Tingene vil ændre sig over tid, og andelen af ​​fossile brændstoffer vil sandsynligvis falde, men ideen om, at verden kan lave den grønne omstilling ved at elektrificere alt baseret på vedvarende energikilder, er naiv.«

Der ligger et stort investerings potentiale i de ikke-vedvarende energikilder, mener Peter Garnry.

»Den letteste måde at investere i energisektoren er gennem ETF'er, der sporer sektoren. En anden fremgangsmåde er at investere i specifikke dele af den ikke-vedvarende energisektor,« forklarer han.

Læs også: Novo Nordisk-analytiker: Vækstrejsen kan fortsætte

Han tilføjer, at i løbet af de sidste år har aktier indenfor raffinering og markedsføring samt den globale kulindustri klaret sig særligt godt.

»Den globale kulindustri har også gjort det meget godt, hvilket med hensyn til klimaændringer og reduktion af kulstofemissioner er trist, men vi bør være opmærksomme på, at den primære brændstofkilde til elproduktion globalt set stadig er kul,« udtaler han.

Her er nogle af de aktier, der er eksponeret mod ikke-vedvarende energi, som Saxo Bank foreslår:

Integreret olie og gas:

Exxon Mobil

Chevron

Shell

TotalEnergies

PetroChina

Raffinering og markedsføring:

Reliance Industries

Marathon Petroleum

Valero Energy

Phillips 66

Neste Oyj

Kul industrien:

China Shenhua

– Shaanxi Coal Industry

– Yankuang Energy

China Coal Energy

Cameco

Hvis du gerne vil supplere den grønne del af porteføljen, så kan du læse mere her: Analysehus: Her er de 100 mest grønne aktier

Læs også: Elprisen brager op – højeste niveau nogensinde

Læs også: Dansk import af kul næsten syvdoblet – her er forklaringen