Henter kommentarer

Scandinavian Medical Solutions vil børsnoteres

Et nyt dansk selskab vil på den danske vækstbørs First North.

Det drejer sig om Scandinavian Medical Solutions, der har specialiseret sig i indkøb og videresalg af brugt billeddiagnostisk udstyr.

»Alle folkeslag og nationer bør have let adgang til pålideligt medicinsk udstyr, som kan udrede kritiske sygdomme og redde liv. Det et ufravigeligt faktum, at læger og sundhedspersonale arbejder i blinde, hvis ikke de kan diagnosticere hvilken sygdom, der er tale om. Derfor er vores mål at øge scanningskapaciteten overalt i verden,« fortæller topchef og grundlægger, Jens Krohn, i en kommentar til børsplanerne.

Scandinavian Medical Solutions er en nordjysk handelsvirksomhed, der i øjeblikket består af seks ansatte, og som forventer at omsætte for 65-70 mio. kr. i regnskabsåret 2020/2021. Derfor går Scandinavian Medical Solutions nu efter en børsnotering for at rejse 27-30 mio. kr. til at understøtte missionen om at skabe bredere adgang til billeddiagnostisk udstyr globalt.

Selskabet vil forstærke salgsteamet samt øge lagerbeholdningen af brugte scannere for hurtigere at kunne levere på de mange akutte kundebehov. Derudover vil Scandinavian Medical Solutions bruge de rejste midler til at udvikle fremtidige lejebaserede løsninger, som yderligere kan reducere udgifter på afgørende medicinsk kvalitetsudstyr og sikre en endnu mere stabil indkomstkilde for Scandinavian Medical Solutions, hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Scandinavian Medical Solutions fremhæver, at der er rigeligt med brugt scanningsudstyr på verdensmarkedet, men i årtier har der ifølge selskabet manglet en« pålidelig brobygger mellem velfinansierede, oftest vestlige hospitaler, der regelmæssigt udskifter ellers velfungerende scannere, og hospitaler ude i den store verden, der ville have stor gavn af brugt og billigere, men funktionelt udstyr. «

»Vi ved, at mange hospitaler verden over med stor glæde vil tage imod det meste af det udstyr, som vi i den nordlige del af Europa anser som forældet. For øjeblikket spilder vi enorme mængder ressourcer og penge, når vi hér i vores del af verden blot smider funktionelt kvalitetsudstyr væk. Vi skaber helt grundlæggende en nyt liv for medicinsk udstyr, der ellers ville ende på skrotpladsen og ikke komme til nogen gavn,« lyder det fra Jens Krohn.