Henter kommentarer

Schweizisk høreapparatkæmpe nedjusterer driftsprognose på grund af øgede investeringer

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, nedjusterer forventningerne til hele årets driftsresultat efter et også skuffende første halvår og i forventning om øgede investeringer for at følge med den positive udvikling for koncernens forretningsområder.

Det fremgår af regnskabet for det forskudte første halvår 2023/24 fra selskabet tirsdag morgen.

Til gengæld venter Sonova at kunne fortsætte med at løfte sin evne til at konvertere toplinje til reel indtjening, og efter et svært første halvår er der også basis for stor vækst i resten af året, lyder meldingen.

Det skyldes blandt andet, at Sonvoas exit fra den store amerikanske supermarkedskæde Costco, som fortsat holdt omsætningen på det ellers stærke amerikanske marked tilbage i første halvår, nu forsvinder ud af sammenligningstallene, da kontrakten på Costcos private label-brand, Kirkland Signature, allerede blev stoppet sidste efterår.

- Efter en ventet langsom start, er udviklingen gået op i fart i løbet af første halvår. Vi har fastholdt vores vækstinvesteringer i innovation, vores digitale økosystem og udvidelsen af vores detailnetværk, siger Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova, i regnskabet.

- Vores vedholdende indsats har givet en stabil udvikling i præstationen over første halvår, hvilket fortsatte i oktober. Når vi bygger videre på det positive momentum og yderligere støtter det gennem øgede investeringer, føler vi os sikre på, at vi vil nå en betydelig acceleration i salgsvæksten i andet halvår, fortsætter topchefen.

Investorerne tager positivt i mod regnskabet og sender aktien op med 6,6 pct. til 249,10 schweizerfranc på børsen i Zürich.

STÆRK SCHWEIZERFRANC PRESSER RAPPORTEREDE TAL
I første halvår fik Sonova en omsætning på 1,75 mia. schweizerfranc mod forventningen om et salg på 1,76 mia. schweizerfranc blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Der var tale om et fald på 5,1 pct. i schweizerfranc, men en vækst på 1,6 pct. i lokale valutaer.

Salget var holdt tilbage af den manglende forlængelse af en "stor kontrakt hos en enkeltkunde i USA," oplyser Sonova, der fortsat ikke sætter navn på.

Her er der dog ifølge MarketWires oplysninger tale om netop Costco.

Driftsresultatet blev et overskud på EBITA-niveau på 350 mio. schweizerfranc mod et ventet overskud på 357 mio. schweizerfranc blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Sonova venter nu en vækst i det justerede driftsresultat (EBITA) på 4-8 pct. for hele 2023/24 sammenlignet med den tidligere prognose om en vækst på 6-10 pct.

Forventningerne til omsætningsvæksten er fortsat 3-7 pct. Begge dele er opgjort i lokale valutaer.

Indtjeningsmæssigt venter Sonova dog også fortsat at kunne bedre sine marginer sekventielt i andet halvår, fremgår det af regnskabet.

- For at reflektere øgede investeringer i at fastholde det positive spor for Hearing Instruments (engrosforretningen for høreapparater, red.) og Audiological Care (detailforretningen for høreapparater, red.), ventes det justerede EBITA nu at vokse med 4-8 pct. i faste valutakurser. Det indebærer også fortsat marginudvidelse i andet halvår, skriver Sonova.

I første halvår var den justerede EBITA-margin hos Sonova på 20,0 pct. mod 21,6 pct. i første halvår 2022/23.

.\˙ MarketWire