Henter kommentarer

Se listen: De 10 mest populære danske aktier


Private investorer er blevet mere bekymrede.

Det er vurderingen hos Nordnet, der med tal for april fremhæver, at antallet af handler pr. handelsdag er faldet med 6,9 pct. sammenlignet med marts 2022.

»De private investorer køber fortsat flere aktier end de sælger, men det er tydeligt, at bekymringen er stigende. Måneden bød da også helt atypisk på fire handelsdage med samlet nettosalg,« lyder det fra Nordnet.

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

En giftig cocktail af inflationsfrygt og faldende aktiekurser kan have givet investorer en bitter smag i munden, når man har set på aktierne i ens portefølje, og afholdt folk fra at trykke på handelsknappen, lyder det.

»Vi ser en klar tendens til, at de mindre private investorer benytter kursfald på enkelte selskaber til at købe op, som det for eksempel har været tilfældet med Netflix. Samtidig er den generelle bekymring i markedet dog for opadgående, og noget tyder på, at de lidt større private investorer i højere grad sælger ud i takt med den stigende inflations- og rentefrygt,« lyder det fra Nordnets landechef, Anne Buchardt, der uddyber:

Læs også: Danske Bank: Det kan der ske i værste fald

»Lige nu holder langt de fleste sig lidt mere på sidelinjen end tidligere, men udnytter også købsmuligheder, når der opstår kursfald på velkendte selskaber.«

Nedenfor kan du se de mest omsatte danske aktier hos Nordnet ud fra handelsværdi i april 2022:

1) Novo Nordisk

2) Vestas

3) A.P. Møller - Mærsk B

4) Danske Bank

5) Ambu

6) DSV

7) Ørsted

8) Nordea

9) Bavarian Nordic

10) Genmab

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Aktiemarkedets dilemma

Læs også: Nedturen kan fortsætte for 3 populære aktier