Henter kommentarer

Se listen: Det kan du forvente i udbytte


En lang række danske selskaber har løftet sløret for, hvor meget udbytte de vil udbetale i udbytte til aktionærerne.

Bryggerivirksomheden Carlsberg vil udbetale 22 kr. pr. aktie. Det er 1 krone mere end udbyttet for regnskabsåret 2019, der lød på 21 kr. pr. aktie.

Danske Bank står til at udbetale 2 kr. pr. aktie i udbytte.

I Nordea er der lagt op til at udbetale udbytte for både 2019 og 2020. I alt kan bankens aktionærer se frem til at få udbetalt 5,87 kr. pr. aktie.

I den vestjyskbaserede bank, Ringkjøbing Landbobank, får aktionærerne del i halvdelen af bankens overskud på 205 mio. kr. Dermed er der udsigt til, at du kan få 7 kr. pr. aktie.

Læs også: Kapitalforvalter sætter ord på aktietilbagekøb og udbytte

Insulinkæmpen Novo Nordisk lægger i sit regnskab for 2020 op til et udbytte til aktionærerne på 5,85 kr. pr. aktie.

Ørsteds aktionærer kan se frem til at få 11,5 kr. pr aktie i udbytte af energiselskabet. I alt bliver der udbetalt udbytte for 4,8 mia. kr.

Lundbeck,har ifølge Ritzau Finans foreslået et udbytte på 2,50 kr. pr. aktie. Det er lavere end hvad analytikerne ifølge Bloomberg regnede med. Deres forventning lå på 4,40 kr. pr. aktie.

Den store udbytte-joker er smykkevirksomheden Pandora, der især er kendt for armbånd. Sidste år sløjfede selskabet at udbetale udbytte på grund af usikkerhed om corona, men til marts vil smykkegiganten på selskabets generalforsamling bede om lov til at kunne udbetale udbytte op til 15 kr. pr. aktie.

Læs også: Chef i Finanstilsynet spår flere aktiedramaer og kommer med advarsel

Læs også: Bølge af solide regnskaber skyld i kurshop