Henter kommentarer

Se listen: Flere C25-selskaber risikerer at få lukket for gashanerne ved en forsyningskrise


Sammenlignet med tidligere år har Energinet oplevet meget stor interesse fra gaskunder, der befinder sig på listen af ikke-beskyttede gaskunder.

Det skriver Energinet i en pressemeddelelse.

Det er en liste, som normalt ikke har stor betydning, men nu er den kommet i fokus.

Det skyldes, at hvis man som virksomhed befinder sig på listen, så er man ikke garanteret at få dækket ens gasbehov, hvis der indtræder en alvorlig forsyningskrise.

Læs også: Nye sanktioner på vej til Rusland – Rammer især shipping

På listen finder man blandt andet flere store C25-selskaber, men også danske afdelinger fra større internationale børsselskaber er på listen.

Virksomheder på listen har kunne anmode om at komme af listen, og tirsdag blev listen så revideret, hvor tre gaskunder igen kunne sænke skulderen, da de gled af listen.

For at komme af listen skulle virksomheden kunne dokumentere, at det fremtidige årlige gasforbrug i forhold til de seneste tre års forbrugsdata vil blive væsentligt reduceret som følge af ændrede produktionsforhold eller virksomhedens overgang til andre energikilder.

De tre virksomheder er kommet af listen er Alfred Pedersen & Søn fra Odense, Avista Green fra Kalundborg og Kohberg Bakery Group med hovedkvarter i Bolderslev vest for Aabenraa, ifølge Finans.

Børsnoterede selskaber på listen af ikke-beskyttede gaskunder:

Læs også: Stort skifte i svindlen – 'det kan have store konsekvenser for den enkelte'

Læs også: Centralbankchef: 'Inflation er en ætsende sygdom'