Henter kommentarer

Se listen: Her er 13 aktier, der arbejder med kunstig intelligens


Kunstig intelligens (AI) er en »megatrend« der er kommet for at blive.

Sådan lyder det fra investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, i et interview med Euroinvestor. Her fortæller han også, at han og banken anbefaler deres kunder, at få en eksponering mod området:

»Når man ser de her megatrends, så kan der være en risiko for, at man vil have setbacket, før man køber. Og nogle gange får man det bare ikke,« siger Lars Skovgaard Andersen i interviewet og tilføjer:

»Derfor siger vi til vores kunder, at de skal have noget af det. Man skal bare passe på med, at man ikke får overgjort det.«

Hans anbefaling til investorer, der kunne tænke sig at investere i kunstig intelligens er, først og fremmest at købe sig ind i temaet. Det vil sige, at man ikke sætter alle sine penge i en enkelt aktie, men i stedet kigger på en bredere EFT eller investeringsfond, der også indeholder underleverandører og lignende. Og så skal investeringen være en del af en sammensat og nuanceret portefølje, anbefaler han.

Læs også: Topchef advarer danskerne om markant forandring: 'Det vil gribe dybt ind i vores liv og levevis'

Hvis man eksempelvis tager et kig på nogle af de ETF'er der beskæftiger sig med kunstig intelligens, så er det også tydeligt, at der kan være fine afkast at hente. Hos investeringsplatformen Nordnet har man eksempelvis fremhævet tre:

Wisdom Tree Artificial Intellligence, der har leveret et afkast på 12,9 pct. i år.

L&G Artificial Intelligence, der har leveret et afkast på 12,5 pct. i år.

Og iShares Automation & Robotics, der har leveret et afkast på -3,1 pct. i år.

Vi har taget et kig på de tre ETF'er og fremhæver her de fem selskaber i hver EFT, som fonden har størst eksponering mod:

Wisdom Tree Artificial Intelligence ETF:

L&G Artificial Intelligence ETF:

iShares Automation & Robotics ETF:

Læs også: Millionærklubben: Kunstig intelligens - hit eller hype?

Læs også: 4 ting, der kan få Novo-aktien til at stige