Henter kommentarer

Se listen: Her er vinderne og taberne i C25-indekset i første kvartal


Første kvartal af 2024 er hermed afsluttet, og her har nogle aktier i det danske C25-indeks leveret flotte afkast, mens andre har lidt markante tab.

Herunder har vi samlet en liste over de fem bedste og en liste over de fem værste aktier i C25-indekset indtil videre i år.

Her er vinderne:

De to vindere med de største afkast i år er begge medicinalgiganter, som er med på bølgen af produktion af fedmemedicin. Novo Nordisk sidder på en stor del af verdens markedet med deres diabetesmedicin, Ozempic og fedmemedicin, Wegovy. Årets indtil nu helt store vinder i C25, Zealand Pharma er også ved at komme med på fedmebølgen med deres lægemiddelkandidat petrelintid, der baserer sig på stoffet amylin.

Her er taberne:

Det første kvartal har været særligt brutalt for en dansk aktie - nemlig rederiet Mærsk.

I løbet af de første måneder er rederiet blandt andet blevet ramt af angreb fra Houthi-bevægelsen i Yemen, der har affyret missiler mod en række containerskibe herunder nogle af deres skib.

Derudover viste det sig i sidste uge, at Mærsk var indblandet i en katastrofal ulykke i den amerikanske storby Baltimore. 

Her påsejlede containerskibet 'Dali' broen Francis Scott Key Bridge, som derefter styrtede sammen. Skibet var chartret af Mærsk, og dermed sejlede det med gods fra Mærsk.

Ulykken sendte Mærsk-aktien ud i et ordentligt dyk.

Derudover har Mærsk i første kvartal præsenteret deres årsregnskab for 2023, hvor de gik markant tilbage sammenlignet med deres regnskabsår i 2022. Offentliggørelsen af regnskabet sendte Mærsk-aktien ned med 15 pct. på én dag.

Læs også: Investeringschef: Dette skal du have i din portefølje

Læs også: Nordnet om udvikling i dansk gigant: 'Værd at holde øje med'