Henter kommentarer

Selskabet er under afvikling, men aktien brager i vejret


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Det danske biotekselskab Orphazyme stiger bemærkelsesværdigt meget på børsen onsdag formiddag.

Aktien lagde ud med at stige 70 pct. og befinder sig lige nu i et plus på mere end 30 pct.

Tirsdag aften tikkede der en fondsbørsmeddelelse ind, der kunne afsløre, at selskabets topchef og finansdirektør, Anders Fink Vadsholt fratræder sin stilling.

Læs også: Aftale om havvindmøller på plads

Af meddelelsen fremgår det, at han vil fortsætte, indtil en afløser er fundet - dog ikke længere end til den 1. oktober 2023.

»Med de seneste fremskridt i vores amerikanske gruppesøgsmål som beskrevet i en selskabsmeddelelse den 17. april 2023 og et vellykket salg af alle aktiviteter til Zevra Therapeutics, ser jeg mit job som administrerende direktør/finansdirektør gennemført med succes, og tiden er inde til, at jeg skal lede efter nye udfordringer,« udtaler Anders Fink Vadsholt i meddelelsen.

Læs også: Trods krisefrygt: Dansk økonomi vokser

I juli 2021 blev der anlagt et gruppesøgsmål mod Orphazyme i USA. I slutningen af april lød det fra Orphazyme, at parterne har indgået en foreløbig principaftale om at bilægge retssagen i sin helhed, skrev Marketwire tilbage i april.

Orphazyme har specialiseret sig inden for en række sjældne sygdomme, blandt andet stofskiftesygdomme og førnævnte Niemann-Pick, men er nu under afvikling.

Se listen: Disse 10 AI-aktier har klaret sig bedst i år

Læs også: Lille dansk selskab skruer ned for forventningerne