Henter kommentarer

Sendt ud i kulden - skuffer nu markant


 
Hvad er value- vs. vækstaktier?
Vis mere

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2022 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med analytikernes forventning. For indtjeningen var der ligeledes tale om en ringere end ventet udvikling.

Det viser det tidligere C25-selskabets regnskab for andet kvartal, som er offentliggjort fredag morgen. Simcorp røg ud af C25-indekset i 2021.

Læs også: Analytiker: Derfor er grøn aktie værd at købe

Omsætningen faldt i andet kvartal til 116,0 mio. euro fra 118,8 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 125,4 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets andet kvartal op på 17,0 mio. euro og ordrebogen nåede 81,7 mio. euro.

Læs også: Aktivistisk investor: Aktien er mere værd

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 26,8 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 80,2 mio. euro i forhold til ordreindgangen på 30,2 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden og ordrebogen ved udgangen af andet kvartal sidste år på 52,1 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for april, maj og juni fremvise et driftsresultat (EBIT) på 6,2 mio. euro, som var mindre end analytikernes forventning om et fald til 24,8 mio. euro fra de 30,0 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 9,3 mio. euro. Det var lavere end analytikerkonsensus på 19,6 mio. euro. I samme periode sidste år tjente Simcorp 21,3 mio. euro efter skat.

.\˙ MarketWire