Henter kommentarer

Ser advarselssignaler for Simcorp-aktien


»Intet nyt er formodentlig dårligt nyt«

Sådan lyder vurderingen fra svenske Handelsbanken om det danske softwareselskab SimCorp, der har specialiseret sig i IT-systemer til banker og investeringsfonde. Strategerne mener at se en sammenhæng imellem manglende kommunikation fra SimCorp om, at der ikke er blevet annonceret nye ordrer siden 12. august, samt et skifte i ledelsen i begyndelsen af september. Det har udløst en stigende nervøsitet i markedet, vurderer de.

»Dette har været med til at begrænse kursudviklingen for SimCorp-aktien i de seneste tre måneder, hvor aktien er nede med omkring 3 pct,« vurderer aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. De ser et mindre kurspotentiale i softwareaktien og gentager sin hold-anbefaling.

Læs også: Tror sønderbombet dansk folkeaktie kan stige 295 kr.

»Mens kurstilbagegangen de seneste tre måneder har gjort prisfastsættelsen af SimCorp-aktien mere attraktiv, så erkender vi, at muligheden for en nedjustering af forventningerne til 2021 er ganske aktuel. Skulle det vise sig, at SimCorp ser sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til 2021, vil aktien blive sat under yderligere pres,« lyder det fra strategerne.

»Vi er særligt bekymrede i forhold til forventningerne til omsætningsvæksten,« forklarer de.

Handelsbanken vurderer, at der er »en overvejende stor sandsynlighed« for, at SimCorp nedjusterer forventningerne til omsætningsvæksten i 2021 til 6-9 pct. målt i lokale valutaer. De nuværende forventninger lyder i øjeblikket på 6-11 pct.

Læs også: Frygter markant ændring på aktiemarkedet – disse aktier kan blive ramt

Omvendt ser strategerne en »overvejende stor sandsynlighed« for, at SimCorp opjusterer forventningerne til overskudsgraden i 2021. De tror, at SimCorp vil opjustere forventningerne fra at ligge i spændet 24,5-27,5 pct til nu 26-29 pct..

»Umiddelbart vurderer vi dog, at markedet vil foretrække vækst fremfor marginer og venter således, at disse ændringer vil udløse en mindre kurstilbagegang,« lyder det fra strategerne, der tilføjer:

»Mens prisfastsættelsen af SimCorp-aktien ser mere attraktiv ud, vurderer vi dog, at man som investor gør klogt i at afvente resultaterne for 3. kvartal 2021.«

Handelsbanken sænker kursmålet til 865 kr. mod tidligere 892 kr. Torsdag lukkede SimCorp-aktien i kurs 810 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Det var den mest shortede danske aktie i oktober

Læs også: C25-direktør sælger aktier for 4,45 mio. kr.