Henter kommentarer

Ser kurspotentiale for sig – det mener analytikerne om Boliden-aktien


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Aktien i det svenske metalkonglomerat Boliden er steget 10 pct. det seneste år.

Der er tale om et selskab inden for sektoren 'materialer' med knap 6100 ansatte. Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen herfra.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Boliden-aktien, så er der bred uenighed.

Der er ifølge Bloomberg 20 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 5 en købsanbefaling, 12 analytikere har en hold-anbefaling, mens 3 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de samlet set et kurspotentiale på 16 pct.

De vurderer, at Boliden-aktien kan bevæge sig imod 327 svenske kroner.

Dem, der er mest positive over for Boliden-aktien, er Danske Bank, Jyske Bank og Handelsbanken, der alle tre har en købsanbefaling og et kursmål på 380 svenske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Goldman Sachs, der har en salgsanbefaling og et kursmål på 275 svenske kroner.

Boliden har en P/E-værdi på 13,73. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: Chefstrateg til danske investorer: Dette er min største bekymring