Henter kommentarer

Ser langsigtet potentiale i C25-aktien - ser grund til at købe den


Coloplast-aktien ser attraktiv ud, vurderer Handelsbanken.

Bankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard har set nærmere på det danske medicoselskab, der har specialiseret sig inden for stomi, kontinens og sårpleje, forud for kvartalsregnskabet 7. november.

»Alles øjne er rettet mod marginforventningerne,« lyder det fra strategerne, der vil holde øje med overskudsgraden hos Coloplast.

Overskudsgraden fortæller noget om, hvor effektivt en virksomhed bliver drevet, og hvor dygtig selskabets ledelse er til at balancere driftsomkostningerne i forhold til omsætningen.

Spørgsmålet er, om høje energipriser udhuler indtjeningen. Det vil ifølge Handelsbanken ikke være overraskende, hvis Coloplast guider for en overskudsgrad på 'omkring 30 pct.', lyder det.

»Vi har på det seneste fornemmet, at Coloplasts organiske vækst er begyndt at accelerere, godt understøttet af en solid udvikling i den amerikanske stomiforretning samt en stabil vækst i resten af divisionerne. Vi ser fortsat, at det kinesiske marked besidder et pænt vækstpotentiale idet covid-19 og landets nultolerance har gjort det svært at komme ud til patienterne, hvormed der er en potentiel ophobet efterspørgsel på Coloplasts produkter,« lyder det i et analysenotat fra banken.

Strategerne forventer, at Coloplast genererer en organisk vækst på 8,7 pct. for perioden 2022/23. Analytikere og investorer holder typisk øje med et selskabs organiske vækst, fordi det fortæller noget om, hvor dygtigt selskabet er til at drive den eksisterende forretning frem uden at satse på opkøb.

»Forud for regnskabet, så fastholder vi vores positive syn på Coloplast-aktien med anbefalingen på 'Køb',« lyder det fra strategerne, der betegner C25-selskabet som markedsledende.

Strategerne forventer, at Coloplast vil klare sig bedre end markedet over de næste tre år. På tre års sigt vurderer de, at Coloplast-aktien vil 'outperform'.

Handelsbanken har et 3-årigt kursmål på 1.285 kr. på Coloplast-aktien. Medicoaktien lukkede mandag i kurs 839,20 kr.