Henter kommentarer

'Som at gnide salt i såret på Vestas'


Den danske vindmøllekæmpe Vestas har fået en ordrelussing.

Det sker, efter den tyske konkurrent Nordex har vundet to ordrer i Sydamerika for i alt 245 megawatt, skriver MarketWire.

»Vestas er igen under pres. Og selv om det ikke er en kæmpeordre, som Nordex har vundet, så er det lidt som at gnide salt i såret hos Vestas, der har svært ved at få ordrer i bøgerne,« siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, til nyhedsbureauet.

Læs også: Analytiker ser milliardregn på vej – tror C25-selskab vil forgylde aktionærer

Hos Sydbank hæfter aktieanalysechef Jacob Pedersen sig ved, at Nordex har overhalet Vestas i fjerde kvartal på annoncerede ordrer.

»Gennem 2020 har Nordex ligget med en ordreindgang på omkring en tredjedel af Vestas'. Det er så blevet styrket lidt i årets løb, men vi har ikke tidligere set et kvartal, hvor den annoncerede ordreindgang er større hos Nordex end hos Vestas,« siger Jacob Pedersen til MarketWire. Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Kursbombe lurer under dansk aktie

Læs også: Her forventer storbank vild børsfest og nye aktierekorder