Henter kommentarer

Spået stor fremtid – nu truer kollaps


»Når noget lyder for godt til at være sandt … så er det nok for godt til at være sandt.«

Den læresætning fristes man til at bringe frem netop nu, hvor Celsius Network hænger i en tynd tråd.

Kryptoplatformen er nemlig blevet fremhævet i ind- og udland som genial måde at tjene penge på sin portion kryptovaluta uden at røre en finger. Platformen er tilmed blevet hædret med en stribe priser og omtaler i toneangivende finansmedier som blandt Forbes og Financial Times.

Men nu er selskabet gået i betalingsstandsning, al kryptovaluta er fastfrosset, og ifølge Reuters har Celsius Network allieret sig med et konsulentfirma angående en konkurs.

Celsius Network er en crowdlending platform, hvor man – frem til betalingsstandsningen – kunne låne og udlåne kryptovaluta. Pengefinten for den almene kryptoinvestor bestod i, at man kunne overføre sin kryptovaluta til platformen, som så lånte kryptovalutaen ud. I den proces ville man få en ugentligt renteudbetaling.

På Celsius' egen hjemmeside står der, at de har mere end 1,7 mio. brugere og 150.000 bitcoin under vingerne.

Nu kan man dog hverken få sin kryptovaluta ind eller ud af Celsius Network. Den 13. januar bebudede Celsius Network i et indlæg på hjemmesiden, at de stoppede alle hævninger, Swaps og overførsler mellem konti på grund af »ekstreme markedsforhold«.

»Vi gør dette i dag for at sætte Celsius i en bedre position til over tid at honorere sine tilbagetrækningsforpligtelser,« lød det.

Celsius Networks' modvind kommer sideløbende med, at kryptomarkedet er banket i bund. Den udbredte valuta bitcoin skrumpet ind til at være en tredjedel af sit tidligere selv – gået fra kurs 67.000 til 20.000 dollar.

Det amerikanske analysehus Fundstrat spår et snarligt kollaps i kryptomarkedet, hvor bitcoin kan komme ned i omegnen af 12.500 og 13.000 dollar.

Læs også: Analysehus spår snarligt kollaps i bitcoin

Læs også: Nordnet: Det er et priskollaps