Henter kommentarer

Stigninger i sigte: Her er det finansielle overblik torsdag


Endnu en handelsdag venter os, og det ser ud til at en grøn en af slagsen.

Blandt andet peger de ledende amerikanske futures på en positiv åbning. Onsdag bød på minusser for de amerikanske aktier, men alt i alt har november været en af de bedste aktiemåneder i år, skriver CNBC.

S&P 500 er gået frem med 8,5 pct. i den seneste måned, mens Nasdaq-indekset er braget op med 11 pct. Dow Jones er steget 7,2 pct. Ifølge mediet er afkastene nogen af de bedste siden juli sidste år.

Strategen Jay Wood fra Freedom Capital Markets tror på, at aktierne vil fortsætte med at stige året ud.

»For mig er cyklussen fuldendt. Vi har tjent tilbage, hvad vi tabte, og nu begynder vi at bygge videre på, hvor vi var på vej hen i slutningen af 2021, da markedet var varmt,« siger han til mediet.

Vi forlader dog de amerikanske markeder for en stund for i stedet at starte det finansielle overblik i Asien, hvor børserne lige nu har åbent:

Japanske aktier stiger fra morgenstunden, når man kigger på det brede aktieindeks i landet ved navn Nikkei. Indekset sendes op med knap 0,4 pct.

Til gengæld falder de kinesiske aktier. Aktierne i det store Hang Seng-indeks dykker med 0,5 pct.

Europæiske aktier ser ud til at være klædt i grønt, når børshandlen om få timer går i gang i Europa. Det viser futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder. I skrivende stund står aktierne til at stige beskedent med 0,1 pct.

På den anden side af Atlanten i USA ser de amerikanske aktier ligeledes ud til at stige, når handlen senere i eftermiddag skydes i gang. Det viser futures hos de tre ledende amerikanske indeks.

S&P 500 står til at stige 0,1 pct., Dow Jones 0,3 pct. mens Nasdaq-indekset ser ud til at gå frem med 0,2 pct.

Olieprisen er steget en smule det seneste døgn. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster 78 dollar, og den europæiske Brent-olie koster 83 dollar. Det svarer til stigninger på henholdsvis 0,5 og 0,4 pct.

Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder en smule og handles nu til 2041 dollar pr. ounce. Guldprisen er ikke desto mindre stadig i grønt med en stigning på 11,8 pct. siden årets begyndelse.

Kryptovalutaen bitcoin er de seneste 24 timer gået tilbage med små 0,1 pct. og koster nu 37.939 dollar. Siden årsskiftet er den digitale mønt braget op med knap 130 pct.

Læs også: JPMorgan ser amerikanske aktier dykke i 2024

Læs også: Strateger om vigtige tal: Kan få stor effekt på markedet