Henter kommentarer

Stjernerne vælter ind - dansk formueforvalter belønnet

»Det skal fejres.«

 Sådan lyder det MW Compounders ene porteføljeforvalter, Dan Wejse. Han kan sammen med sin kollega, porteføljeforvalter Johannes Møller, glæde sig over, at det prestigefyldte analysehus Morningstar har tildelt den danske formueforvalter fem stjerner for dets afkast. 

Den danske formueforvalter har nemlig været usædvanlig dygtig til at håndplukke vinderaktier på en måde, hvor de har løbet en begrænset risiko.

En af vinderaktierne er svenske Note, som laver elektronik for andre virksomheder. 

MW Compounders havde Note i porteføljen på et tidspunkt, hvor industriselskabet nød godt af coronakrisen, fordi salget af elektronik skød i vejret. Det kunne ses i tallene hos Note, hvor omsætningen og overskudsgraden buldrede op.

Det har været den aktie, som har give det bedste afkast i porteføljen hos MW Compounders. 

Aktien har i særlig høj grad har været med til at trække læsset hos den danske formueforvalter, der har 20-25 aktier i porteføljen. 

»Det betyder, at vi rent faktisk kan mærke, når en aktie gør det godt. Den steg ret meget - og mere end vi troet,« udtaler han.

Da vi startede porteføljen købte vi Note-aktien til 57 svenske kroner, og vi solgte så de fleste Note-aktier til kurs 195.

MW Compounders solgte aktien, fordi den på tidspunkt blev for dyr porteføljeforvalternes smag. Det var både i forhold til udviklingen i økonomien og prisen på aktien i det konjunkturfølsomme selskab. 

»Det er stadig et rigtig godt selskab, som stadig er på vores udskiftningsbænk,« udtaler han.

Note har været med til at sikre MW Compounders imponerende afkast og de fem stjerner, som er det højeste antal stjerner, som en fond kan få hos det anerkendte analysehus. 

Fem stjerner tildeles de 10 pct. bedste fonde målt på risikojusteret afkast, påpeger Dan Wejse, der fremhæver, at MW Compounders afkast er blandt de 2 pct. bedste i verden på 3-års sigt i kategorien 'Aktier - Globale Large Cap Blend'.

IA Invest MW Compounders har på tre år landet et afkast på 43,4 pct. efter omkostningerne er betalt. Det er en tak bedre end den næstbedste aktiefond, Nordea Invest North America Enhanced, der har landet et afkast på 43,2 pct., ifølge Børsens Investeringsforeninger.

Porteføljeforvalterne har bestilt lidt smørrebrød 'fra den lokale' i anledningen, fordi stykkerne udmærket sig ved kun at koste 21 kr. stykket, fortæller Dan Wejse.