Henter kommentarer

Storbank advarer: Det kan blive taberne i 2024


En lang række aktier kan blive kastet ud i kursfald, når investorer og analytikere får indblik i, hvordan indtjeningen udvikler sig hos de store, globale selskaber.

Sådan lyder advarslen fra JP Morgans ledende analytiker, Mislav Matejka, bemærker man hos Sydbank.

Læs også: Aktien er steget 87 pct. i år: Tid til at tage gevinst hjem, mener Jyske Bank

Han ser en risiko for skuffelse over den forventede indtjeningsvækst blandt globale selskaber i 2024. 

Selskabernes indtjeningsvækst for 2024 kan vise sig at være på linje med 2023's niveauer, og det kan påvirke stemningen på de finansielle markeder, påpeger man hos den amerikanske storbank.

Storbanken har også et bud på hvilke dele af aktiemarkedet, der kan blive hårdest ramt.

JP Morgan-teamet vurderer, at finans-, auto- og forbrugssektorerne står over for betydelige risici i forhold til deres forventede indtjeninger. Aktier inden for de her sektorer kan blive de største tabere, hvis JP Morgans forudsigelser holder stik.

På den anden side ser forsyningssektoren ud til at stå mere robust i lyset af disse udfordringer. Det antyder en mulig sikker havn for investorer, der søger stabilitet i et usikkert markedslandskab, hvis storbanken får ret.

Matejkas advarsel kommer på et tidspunkt, hvor markedet allerede kæmper med at håndtere forskellige usikkerheder - herunder usikker om, hvad der sker med inflationen og renterne samt geopolitiske udfordringer. 

Investorer står med andre ord over for den vanskelige opgave at navigere i et finanslandskab, der er præget af både fornyet håb og dyb forsigtighed.

Læs også: EU sætter foden ned i stor dansk fusion: Kræver frasalg af forretningsben 

Læs også: Storbank skærer i kursmålet for C25-aktie