Henter kommentarer

Storbank: 'Ekstrem' forskel kan hjælpe disse aktier


»Ekstrem.« Så stor er forskellen på de dyrt prisfastsatte vækstaktier og value-aktierne.

Sådan lyder vurderingen fra Goldman Sachs' strateger i et nyt skriv, ifølge Bloomberg News.

Hos den amerikanske storbank mener man, at netop den forskel kan sætte gang i et skifte i aktiemarkedet, hvor investorerne rykker fra aktier, der er dyre på nøgletallene, over billige value-aktier. En værdiaktie eller såkaldt value-aktie er en billigt prisfastsat aktie. Det er både i forhold til de fundamentale værdier i det bagvedliggende selskab, men også sammenlignet med det øvrige marked.

»Europæiske value-aktier handler med en rabat på mere end 50 pct. i forhold til deres konkurrenter med stærk potentiale for indtjeningsvækst,« forklarer strategerne.

Storbanken vurderer, at rentestigningerne vil sætte fart på bevægelsen fra vækstdelene af aktiemarkedet - som for eksempel teknologiaktierne - og over i finans- og energisektoren.

Europæiske aktier har generelt meget, som de skal indhente, hvis de skal følge med de amerikanske aktier i år. Til sammenligning er det europæiske børsmarked samlet set steget godt 16 pct., mens det brede amerikanske S&P 500-indeks er steget 23,5 pct.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks er steget næsten 20 pct., mens danske aktier - målt på C25-indekset - er steget 12 pct.

Læs også: Her gemte afkastet sig i hård aktieseptember

Læs også: Advarer nye investorer mod aktienedtur