Henter kommentarer

Storbank: Novo Nordisk-konkurrent har potentiale til at stige 180 pct.


2023 har ikke været et dårligt år for medicinalgiganten Eli Lilly

Siden årets start er aktien oppe med knap 59 pct., men ifølge storbanken Goldman Sachs er opturen langt fra slut. De venter nemlig, at aktien kan stige med 140 pct. inden 2028.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Insider.

Goldman forudser, at den store efterspørgsel efter de såkaldte GLP-1-midler, som bruges mod diabetes og vægttab, kan føre til, at op imod 68 mio. amerikanere tager denne form for medicin i 2028 - eller omkring 20 pct. af landets befolkning.

Og det tyder godt for Eli Lillys produkter Mounjaro og Zepbound samt Novo Nordisks Ozempic og Wegovy.

Den succes som Goldman Sachs forudser for Eli Lilly vil føre til, at indtægterne fra GLP-1-midler kan løbe op i 400 mia. dollar, hvilket er et godt stykke over de eksisterende estimater fra markedet.

Markedet venter nemlig at, at GLP-1-midlerne kun vil kunne stå for en omsætning på 100 mia. dollar i 2030. 

»Den samlede årlige omsætning har potentiale til at nå op på 400 mia. dollar i et scenarie, hvor alle 23 kommende undersøgelser er vellykkede, produktionen er i stand til at imødekomme den stigende efterspørgsel, og priserne er i overensstemmelse med vores tidligere offentliggjorte modeller,« udtaler en række analytikere fra Goldman Sachs.

Det betyder, at Eli Lilly godt kunne opleve yderligere optur end der lige nu er priset ind i aktien. 

I Goldmans mest positive scenarie antager de, at Eli Lilly vil sætte sig på halvdelen af markedet for GLP-1-midler, får øget deres udbud tilstrækkeligt og opnår marginer, der svarer til blockbuster-medicin.

I sådan et tilfælde ser storbanken, at Eli Lillys aktie blive mere end fordoblet til en markedsværdi på 1200 mia. dollar. Lige nu har selskabet en markedsværdi på 550 mia. dollar.

Men på trods af forudsigelsen om Eli Lillys store fremtid, så har Goldman Sachs fortsat en 'neutral'-anbefaling på Eli Lilly og et kursmål på 600 dollar, hvilket svarer til et kurspotentiale på 5 pct. fra det nuværende niveau fra den nuværende kurs på knap 580 dollar.

Læs også: Markedet jubler over udsigten til lavere renter – men de professionelle råber vagt i gevær

Læs også: Novo-chef kåret som årets person – han er ikke som de andre, mener medie