Henter kommentarer

Storbank: Novo-rival kan stige yderligere 30 pct. i år


Novo Nordisks helt store rival, amerikanske Eli Lilly, har potentiale til at stige yderligere 30 pct. i år. 

Sådan lyder vurderingen blandt analytikerne i den amerikanske storbank, Bank of America, ifølge nyhedsmediet Bloomberg. 

Bankens analytikere har hævet sit kursmål for Lilly-aktien til 1000 dollar per aktie, hvilket indikerer at aktien kan stige med omtrent 30 pct. Det vil dermed komme oveni de 30 pct., som Eli Lilly-aktien allerede er steget i årets to første måneder. 

Bank of America ser stort potentiale i Lilly-aktien, på grund af selskabets midler indenfor fedmebehandling: 

»Mens investorer klart anerkender det kommercielle potentiale ved lægemidler, der indeholder tirzepatide – det aktive stof i Lilly's vægttabsbehandlinger – er den fremtidige omsætning herfra 'væsentligt undervurderet',« lyder det fra bankens analytikere med Geoff Meacham i spidsen ifølge Bloomberg. 

Bankens analytikere vurderer, at Lilly potentielt kan sælge produkter for 60 mia. dollar i 2030, der har relation til vægttabsbehandling. 

Eli Lilly har ligesom danske Novo Nordisk buldret frem de seneste år, blandt andet på grund af potentialet i de to selskabers fedmemidler. Analytikere vurderer, at markedet for fedmebehandling i 2030 vil være i omegnen af 100 mia. dollar – og i øjeblikket er Novo Nordisk og Eli Lilly de eneste store spillere på markedet. 

Det har blandt andet ført til, at Lilly-aktien er steget med 145 pct. på børsen det seneste år, mens Novo Nordisk i samme periode er steget knap 69 pct. 

Eli Lillys markante fremgang på børsen har bragt selskabets markedsværdi op på ca. 743 mia. dollar, og hvis selskabets udvikling fortsætter som Bank of America-analytikerne forudser, vil markedsværdien stige til ca. 950 mia. dollar. 

Dermed kan Lilly-potentielt blive det første selskab, som ikke er et techselskab, der runder en markedsværdi på 1.000 mia. dollar. I det kapløb ligger Eli Lilly dog i øjeblikket bag Warren Buffets selskab Berkshire Hathaway, der har en markedsværdi på omkring 881 mia. dollar ifølge CompaniesMarketCap.