Henter kommentarer

Storbank ser trussel mod amerikanske aktier


 
I videoen ovenfor kan du se mere om S&P 500-indekset.
Vis mere

Mens de amerikanske aktier med hastige skridt nærmer sig et nyt bullmarked, så vurderer den schweiziske storbank UBS, at udsigterne for markedet i USA er "ufavorable".

I kølvandet af, at politikerne i Washington i weekenden blev enige om en aftale, som suspenderer den føderale regerings gældsloft og dermed afværger en potentiel betalingsstandsning, har de amerikanske aktier i denne uge noteret sig en samlet fremgang på 1,8 pct.

Efter et plus i 2023 på nu 11,5 pct., er S&P 500-indekset steget med 19,7 pct. siden den seneste markedsbund i oktober sidste år.

Læs også: Den største fare ved P/E-tallet

- Den politiske konflikt omkring gældsloftet havde holdt aktierne tilbage i de seneste uger og øget bekymringerne for en hidtil uset gældsmisligholdelse, hedder det i en kommentar fra UBS, som også fremhæver udtalelser fra flere chefer i Federal Reserve om en mulig pause i renteløftene her i juni.

- Men vi mener fortsat at risiko/afkast-balancen i aktier er ufavorable, især i USA.

Læs også: Jyske Bank anbefaler at købe stor dansk aktie: De tror, at aktien kan stige markant

- Styrken i det amerikanske jobmarked sammen med en stædigt høj inflation retfærdiggør ikke en afslutning af Federal Reserves stramningscyklus, lyder meldingen samtidig fra UBS inden fredagens jobrapport for maj, som igen overraskede til den varme side - for 14. måned i træk.

Centralbanken i USA har hævet sin rente ti gange i træk fra omkring nul i marts 2022 til nu 5,00-5,25 pct., men kerneinflationen, målt på PCE Core, var senest i april målt til 4,7 pct. på årsbasis mod bankens mål om 2,0 pct., så kampen er langt fra ovre.

Læs også: Sune ville gå på pension som 45-årig. Men efter et 'absurd år' er alt ændret

UBS fremdrager, at der måske ikke vil komme en renteforhøjelse her i juni, men det udelukker ikke, at stramningerne genoptages senere i år. Markedet indregner da også fredag til fulde et juli-løft.

Den schweiziske investeringsbank ser også en sårbarhed i det amerikanske kursopsving, da det har været drevet af ganske få store teknologinavne. S&P 500, hvis man ser bort fra de ti mest handlede vækstselskaber, er således faldet med knap 1 pct. i år.

- Den amerikanske aktiemarkedsfremgang ser sårbar ud, både på grund af det smalle karakter og dets forhøjede vurderinger.

UBS fremhæver her, at S&P 500 handles med en samlet kurs i forhold til den ventede indtjening med en faktor på 18,5, hvilket er 15 pct. over det tiårige gennemsnit.

- Så vi mener stadig at det nylige kursopgang i USA ikke vil være bæredygtig. Vi foretrækker fortsat obligationer frem for aktier i vores globale strategi, konkluderer banken.

.\˙ MarketWire