Henter kommentarer

Storbank: Stor uge i vente


Denne uge bliver 'store centralbanks uge' og de forskellige rentemeldinger vil være med til, at præge stemningen på markedet. 

Sådan lyder det fra den nordiske storbank Nordea

I denne uge er der således rentemøder i USA hos Federal Reserve, Bank of England, Riksbanken, Norges Bank, Schweitz Nationalbank, Tyrkiets centralbank, og Bank of Japan. 

Læs også: Storbank ser langt mindre kurspotentiale i dansk gigant

Mest toneangivende bliver rentemødet i USA dog og her forventer Nordea at Fed vil fastholde styringsrenten i sit nuværende niveau på 5,5 pct. Nordea vurderer dog, at der er sandsynlighed for at renten bliver hævet yderligere på et senere tidspunkt: 

»De seneste måneder har også budt på overraskende stærk økonomisk aktivitet som risikerer at skabe fornyet inflationspres. Derfor vil den amerikanske centralbank med høj sandsynlighed fastholde at styringsrenten måske skal løftes op til 5,75% i fjerde kvartal. Derudover vil centralbanken sandsynligvis også indikere at renten skal være på et højt niveau i en længere periode for at nedbringe inflationen,« skriver Nordea i sin morgenbriefing. 

Læs også: Analytikere: Disse 5 danske aktier har størst kurspotentiale

Derudover forventer Nordea, at man vil se renteløft hos centralbanken i England, i Sverige hos Riksbanken, fra Norges Bank og fra Tyrkiets Centralbank. 

Omvendt står nationalbanken i Schweiz overfor en »svær beslutning«: 

»På torsdag står Schweiz Nationalbank med et valg mellem vækst og inflation. Den økonomiske aktivitet er begyndt at aftage, men inflationen er fortsat for høj. Investorerne tror at der er en overvejende sandsynlighed for at centralbanken vælger at løfte renten fra 1,75% til 2%,« lyder det fra Nordea. 

Nordea forventer slutteligt, at Bank of Japan - den japanske centralbank - vil holde sin rente uændret. 

I sidste uge valgte den Europæiske centralbank (ECB), at hæve renten med 25 basispoint. Det kan du læse mere om her

Læs også: Formueekspert: Tag gevinst hjem eller vent? Nogle gange kan det betale sig at vente