Henter kommentarer

Storbank til sine kunder: Det her bør I have i porteføljen


 
Hvad er value-aktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Den amerikanske storbank Citigroup har opgraderet sin anbefaling af amerikanske aktier generelt til "neutral" fra "undervægt", og for teknologiaktierne specielt gælder nu anbefalingen "overvægt".

Det rapporterer Bloomberg News.

Læs også: 8 mulige vinderaktier: Derfor satser Lau Svenssen på dem

Baggrunden for det mere positive syn på teknologiaktierne er den lovende udviklingen af kunstig intelligens, AI, samt - generelt - udsigten til, at centralbanken, Federal Reserve, nærmer sig afslutningen af den igangværende cyklus med renteforhøjelser.

Strategerne hos Citi erkender, at kursstigningerne for AI-relaterede aktier har været ekstreme, men at AI endnu ikke er udviklet i en grad, så der er udsigt til skuffelser. Derudover er AI overvejende knyttet til de store amerikanske aktier, og det medvirker også til begrænsning af risici, påpeger storbanken.

Læs også: Aktierne er rødglødende - nu advarer strateg mod to fælder, du skal passe på

Citi konstaterer ifølge Bloomberg News, at det amerikanske aktiemarked ikke har klaret sig bedre end andre markeder på grund af centralbankens fortsatte renteforhøjelser, og at vægtningen af rentefølsomme vækstaktier er tungere nu end tidligere.

Rentefølsomheden vil ifølge Citi endda stige, fordi det aktuelle aktiemarked er drevet af AI-udviklingen.

Men det betyder samtidig, at det amerikanske aktiemarked vil lægge sig i front, når centralbankens pengepolitiske stramninger ophører, mener Citigroup.

.\˙ MarketWire