Henter kommentarer

Store spændinger i øst: Børshus anbefaler 3 forsvarsaktier


Store spændinger i den asiatiske stillehavsregion får staterne til at øge forsvarsbudgetterne, og det kan give medvind til visse aktier. 

Sådan lyder vurderingen fra børshuset Bernstein, som fremhæver tre aktier, som kan tjene gode penge i denne region. Det skriver CNBC.

De seneste år er Verdens sikkerhedspolitiske øjne i højere grad begyndt at rette sig mod Asien-Stillehavsregionen, og det åbner muligheder for vestlige selskaber ifølge børshusets analytikere.

»De stigende geopolitiske trusler i regionen har drevet militære udgifter for vestlige nationer. Samtidig er landene i regionen også begyndt at bruge mere, og det præsentere muligheder for vestlige forsvarsselskaber gennem eksport eller partnerskaber,« skriver Bernstein-analytikerne. 

Læs også: 

Når man ekskluderer Kina og Nordkorea, som er utilgængelige markeder for de vestlige våbenproducenter, har Asien-Stillehavsregionens forsvarsmarked en værdi på omkring 1.900 mia. kr., skriver CNBC.

Bernstein fremhæver tre forsvarsaktier, som børshuset har købsanbefalinger på.

Den første er Boeing, som udover at producere passagerfly også producerer kampfly og andet grej til forsvarsindustrien.

Børshuset ser et kurspotentiale på omkring 24 pct. i aktien. 

Den næste aktie, som Bernstein fremhæver, er den franske kampflyproducent Dassault Aviation. Her ser børshuset et kurspotentiale på 20 pct.

Den sidste aktie på listen er amerikanske Northrop Grumman. Selskabet er kendt for at udvikle og producere droner og bombefly. Bernstein ser et kurspotentiale på 22 pct. i aktien.

Læs også: 

Læs osgå: