Henter kommentarer

Storinvestor roser Cloudberry-aktien - analytikerne spår kurspotentiale på 75 pct.

Foto: ERIC PIERMONT
Vis mere

Norske Cloudberry Clean Energy er en af de grønne aktier, som måske rummer et større potentiale end det, der er afspejlet i aktiekursen lige nu.

Det mener i hvert fald folkene hos danske Artha Kapitalforvaltning, som har føjet aktien til sin grønne fond, Artha Responsible. Cloudberry Clean Energy ejer, udvikler og driver en portefølje af vandkraftværker og vindmølleparker i både Norge og Sverige, men markedet har ifølge kapitalforvalteren ikke fået øjnene op for selskabets portefølje.

»Jeg kan slet ikke forstå prissætningen på selskabet. Der er en meget stor discount i Cloudberry-aktien,« udtaler Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning.  Det kan du læse mere om her.

I løbet af de sidste 12 måneder er den norske aktie steget godt 20 pct. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Cloudberry Clean Energy-aktien, så er det en aktie, som kun få analytikere dækker, ifølge Bloomberg.

Der er ifølge Bloomberg kun 2 analytikere, der har dækning af aktien. De har begge en købsanbefaling, og der er med andre ord ingen analytikere med enten en hold- eller sælg-anbefaling repræsenteret.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på godt 75 pct.

De vurderer, at Cloudberry Clean Energy-aktien kan bevæge sig imod 26 norsk kroner.

Den, der er mest positiv over for Cloudberry Clean Energy-aktien, er børshuset Pareto Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 26 norske kr..

Børshuset Carnegie har også en købsanbefaling, men er ikke nær så kurs-optimistiske. De har en købsanbefaling og et kursmål på 21 kroner.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

Læs også: Dansk storinvestor har spottet stort potentiale i disse små grønne aktier