Henter kommentarer

| Opdateret

Stort vaccineindkøb hos Bavarian Nordic - millioner på vej


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Den danske vaccineproducent Bavarian Nordic skal producere de første frysetørrede doser af koppevaccinen efter udnyttelse af kontraktoption af den amerikanske regering.

Det oplyser det danske vaccineselskab onsdag morgen.

Det sker efter, det amerikanske beredskab har udnyttet de første optioner i kontrakten på Bavarian Nordics frysetørrede version af selskabets koppevaccine, Jynneos.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'

»Vi er glade for at annoncere udnyttelsen af de første optioner i vores kontrakt med den amerikanske regering om levering af en frysetørret udgave af koppevaccinen med en forlænget holdbarhed, som vil blive produceret på vores nye fyldefabrik. Dette markerer en væsentlig milepæl i vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om at sikre livsvigtige vacciner til hele befolkningen,« lyder det fra administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin

De første doser ventes at blive produceret og faktureret i 2023 og 2024. Udmeldingen onsdag ventes derfor ikke at få indflydelse på Bavarian Nordics regnskabsmæssige forventninger for 2022.

Læs også: Professionel investor: Det her bør du ikke gøre nu

Optionerne har ifølge det danske vaccineselskab en værdi af 119 mio. dollar.

Det er de første optioner, der er udnyttet med henblik på at færdigproducere den råvaccine, der allerede er fremstillet og faktureret under tidligere kontrakter med USAs bioberedskab, BARDA, som frysetørret Jynneos-koppevaccine, hedder det i meddelelsen. BARDA står for 'Biomedical Advanced Research and Development Authority'.

»Der udestår yderligere optioner på 180 mio. dollar, der, såfremt de udnyttes, vil bringe det samlede antal færdigproducerede doser af frysetørret JYNNEOS koppevaccine op på ca. 13 mio. doser, der forventes produceret i 2024 og 2025. Hovedparten af råvaccinen til disse doser er allerede produceret og faktureret.«

Bavarian Nordic har siden 2003 samarbejdet med den amerikanske regering om udvikling, produktion og levering af en ikke-replikerende koppevaccine. Det skal sikre, at alle befolkningsgrupper kan beskyttes mod kopper. Bavarian Nordic har frem til nu leveret næsten 30 mio. doser af den flydende-frosne udgave af vaccinen til de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Læs også: ​Pensionsgigant: Det er det bedste at købe lige nu

Læs også: Stjerneinvestor satser på 7 nye aktier