Henter kommentarer

Strateg: Derfor kan Novo-aktien risikere kursklø


 

Der er kommet et fornyet fokus på at sænke medicinpriserne i USA, og det kan sende højtflyvende medicinalaktier som Novo Nordisk og Eli Lilly i dørken.

Det skriver Børsen, som blandt andet har talt med Natalia Setlak, der er investeringsstrateg hos Danske Bank.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

»Det er ret historisk, og der er i loven lagt op til permanente prisreduktioner på mindst 25 pct. Det vil selvfølgelig ramme indtjeningen på de produkter, der bliver ramt, men hvad værre er, så risikerer det at skabe massiv usikkerhed i aktiemarkedet for den fremtidige regulering. Vi forventer, det bliver et stort tema til efteråret, når valgkampen for alvor sættes i gang, og at det virkelig er noget, der vil tynge hele sundhedssektoren, ikke mindst de dyreste sundhedsaktier,« siger hun til mediet.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Det seneste år er aktien i den danske medicinalgigant Novo Nordisk braget i vejret med 75 pct., mens den amerikanske konkurrent Eli Lilly er fløjet op med 92 pct.

Begge selskaber opererer inden for diabetes- og fedmemarkedet, og er førende inden for begge områder.

Novo Nordisks succes skyldes særligt vægttabsmidlet Wegovy, og selskabet har slået kursrekord på kursrekord. Eli Lilly har udviklet et lignende middel under navnet Mounjaro med det aktive stof Tirzepatid.

Novo Nordisks succes har været så markant, at den har smittet positivt af på danske boligejeres økonomi. Læs mere om det her.

Læs også: Lau Svenssen kalder dansk aktie for billig: 'Den er billig, og det er en vinder'

Læs også: 5 mulige vinderaktier: Sådan vil aktiechefen investere 100.000 kroner lige nu