Henter kommentarer

Strateg forudså opsigtsvækkende comeback – nu advarer han mod skarp vending

TOPSHOT - Dark clouds hover over the skyline in Hanoi on April 1, 2019. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
TOPSHOT - Dark clouds hover over the skyline in Hanoi on April 1, 2019. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP) Foto: MANAN VATSYAYANA
Vis mere

Investorer risikerer at blive ramt af det skifte, der venter forude.

Det vurderer Bank of America-strategen Michael Hartnett, der i slutningen af 2023 forudså et comeback for en særlig populær investeringtilgang, skriver Bloomberg News.

Michael Hartnett advarer nu om en betydelig vending efter strategien i november viste sig at belønne investorer med et historisk godt afkast.

Det drejer sig om den bredt anvendte 60/40 porteføljestrategi, der betyder at du placere 60 pct. af dine penge i aktier og 40 pct. i obligationer. Den sammensætning i porteføljen sikrede investorer et bemærkelsesværdigt månedlige afkast i november, der ikke er set siden en lignende stigning efter Sovjetunionens opløsning for mere end tre årtier siden, ifølge Bank of America. 

Men investorer skal passe på, fordi historiske data peger på, at sådanne ekstraordinære afkast ofte efterfølges af betydelige tilbagefald, påpeger Michael Hartnett.

Selvom investorer og markedet har glædet sig over stigningen, påpeger Hartnett, at det er vigtigt at være opmærksom på risikoen for en skarp vending i trenden.

I november gav det store amerikanske aktieindeks S&P 500 og tiårige amerikanske statsobligationer tilsammen et bemærkelsesværdig afkast på 12 pct. Stigningen blev drevet af en stigende tro på, at den amerikanske centralbank er færdig med at hæve renterne. 

Stigningen vækker opsigt, fordi amerikanske aktier og obligationer kun har givet et samlet månedligt afkast på 12 pct. eller derover ti gange i de sidste 40 år, viser data, der er samlet af finanstjenesten Bloomberg News.

En Bloomberg-benchmark, der følger afkastet blandt forskellige aktivklasser i USA, viser, at en typisk 60/40 portefølje har givet en gevinst på omkring 14 pct. i løbet af 2023. Det skal dog ses i lyset af, at strategien i 2022 gav den værste præstation siden finanskrisen i 2008.