Henter kommentarer

Strateg: Investorer skal forvente europæisk recession

Foto: DIVYAKANT SOLANKI
Vis mere

Europa risikerer en kortvarig recession.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsstrateg Henrik Drusebjerg fra Quintet Private Bank i Millionærklubben torsdag. Investorer har verden over måtte affinde sig faldende aktiemarkedet. En af årsagerne til kursfaldene er ifølge Henrik Drusebjerg, at investorer har solgt ud af  aktierne af frygt for en kommende recession.

De faldende aktiekurser kan ifølge Henrik Drusebjerg forklares med, at aktieinvestorerne mener, at centralbankerne begår en politikfejl og er med til at udløse en recession i sin kamp mod den tårnhøje inflation.

»Jeg er stadig af den opfattelse, at vi ikke får en global recession. Det er ret usandsynligt. Der er i stedet en ret stor sandsynlighed for, at vi en kortvarig recession i Europa, fordi vi er mere direkte påvirket af krigen i Ukraine. Det kan bare begyndede fredsforhandlinger ret hurtig ændre på,« udtaler Henrik Drusebjerg.

Hos Quintet Private Bank foretrækker man i øjeblikket amerikanske aktier og asiatiske aktier fremfor europæiske aktier, fortæller han. Det kan du høre mere om her: