Henter kommentarer

Svensk storbank om C25-aktie: Det bliver værre, før det bliver bedre

Her ses en læge med et produkt fra det danske medico-selskab, Ambu.
Her ses en læge med et produkt fra det danske medico-selskab, Ambu. Foto: Ambu
Vis mere

Ambu-investorer skal forberede sig på, at det bliver værre, inden det bliver bedre.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard onsdag. De ser en risiko for en potentiel nedjustering af Ambus helårsforventninger, når den danske medicovirksomhed kommer med regnskab 10. maj.

Analytikerne i bankerne og børshusene har ifølge den svenske storbank sat næsen op efter en organisk vækst på mere end 15 pct. samt en overskudsgrad på mere end 7 pct.

Det er dog for optimistisk, lyder det fra strategerne, der mener, at en organisk vækst på 14 pct. med en overskudsgrad på 6 pct. er mere realistisk.

»De multipler som Ambu-aktien handles til, befinder sig dog for indeværende omkring 30-50 pct. lavere end det 3-årige historiske gennemsnit, hvorfor vi vurderer, at en potentielt skuffelse i form af en nedjustering allerede er prisfastsat i den aktuelle kurs,« lyder det i analysenotatet.

På den lidt længere bane ser Handelsbanken dog optimistisk på den danske C25-aktie. Det skyldes flere ting - herunder, at en type endoskoper, som Ambu producerer, fremhæves af producenten Karl Storz. Handelsbanken ser samtidig positivt på Ambus salgsteam i USA.

»Teamet i USA  kan være med til at sikre, at selskabet kan høste frugterne af den ventede overgang til en permanent anvendelse af engangsendoskoper. Derudover har Ambu fået en markedsføringstilladelse i Japan for deres engangsendoskop Ascope Gastro, mens selskabet venter yderligere godkendelser på store markeder som Australien og Canada,« lyder det fra strategerne..

Den svenske storbank har en kortsigtet hold-anbefaling på Ambu-aktien – dvs. set på den forventede udvikling de næste tre måneder. Strategerne forventer, at aktien vil klare sig bedre end markedet over de næste tre år. På tre års sigt vurderer de, at aktien vil »outperform«.

Strategerne har et treårigt kursmål på 210 kr. Det indikerer et kurspotentiale på 98 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag. Her lukkede Ambu-aktien i kurs 106 kr..