Henter kommentarer

Svensk storbank om C25-selskab: 'Værd at tage et sats på aktien'


Lundbeck-aktien har haltet så langt efter resten af sektoren, at der ikke skal meget til, før medicinalaktien kan stå til at stige.

Sådan lyder vurderingen fra Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. Det sker forud for, at Lundbeck,  der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen, kommer med regnskab for 4. kvartal 2021 8. februar.

Der er dog ikke lagt op til, at regnskabet i sig selv kan have »den afgørende kursdrivende effekt,« lyder vurderingen. Det kan derimod resultaterne fra Rexulti-studiet til behandling af Alzheimers, som ifølge strategerne vil »være den mest betydningsfulde kurskatalysator.«

»Med tanke på aktiens performance relativt til resten af sektoren, og vores forventning om positive Rexulti-data vurderer vi, at det er værd at tage et sats på aktien forud for dataoffentliggørelsen.« skriver Handelsbanken.

Udmeldingen skal ses i lyset af, at Lundbeck med Handelsbankens ord de seneste tre år har rapporteret »fornuftige« kvartalsregnskaber, mens aktiekursen i samme periode er dykket med mere end 40 pct..

»Det skyldes ikke blot, at flere større lægemiddelkandidater er kørt af sporet, men i højere grad den mangelfulde pipeline.  Ledelsen i Lundbeck kæmper i øjeblikket en ihærdig kamp om at overbevise investorerne om de fremtidige vækstmuligheder,« bemærker strategerne i den forbindelse.

Handelsbanken har en hold-anbefaling på Lundbeck-aktien og et kursmål på 259 kr.