Henter kommentarer

Svensk storbank: Vestas kan overraske


Der er grund til at tro, at Vestas vil få flere ordrer i hus end både markedet og analytikerne forventer.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat mandag morgen. Det sker, efter den danske vindmølleproducent har offentliggjort 11 ordrer, hvoraf otte er på land (onshore), mens tre omfatter vindmøller på havet (offshore).

»Ordreindgangen for 1. kvartal ser lovende ud,« forklarer de.

Læs også: 3 mulige danske aktieguldfugle - strateg fremhæver 'overset' grøn aktie

Vestas har annonceret ordrer for i alt 1.928 MW for første kvartal, og den svenske storbank har derfor set nærmere på den historiske fordeling mellem annoncerede og uannoncerede ordrer for første kvartal. De annoncerede ordrer har i gennemsnit stået for 67 pct. af de indberettede ordrer, bemærker strategerne. Noget kunne derfor tyde på, at udviklingen hos den danske vindmølleproducent er bedre end ved første øjekast, lyder det.

Hvis historien gentager sig, »vil det bringe ordrerne tæt på rekordniveauerne for 1. kvartal, som man sidst oplevede tilbage i 2019- 20,« lyder det fra strategerne. Det er værd at have in mente, fordi Vestas tidligere har bebudet, at man arbejder på at hæve priserne, forklarer strategerne, der fremhæver, at der i det lys er tale om »en stærk« ordreindgang for kvartalet.

Læs også: Analytikere ser dansk medicinalaktie stige til vejrs - bør "overvægtes kraftigt"

»Vores nuværende forventninger lyder på, at Vestas har haft ordrer for i alt 2.518 MW på onshore og 200 for offshore i 1. kvartal 2022. Til sammenligning venter konsensus for nu en ordreindgang på 2.141 MW kun for offshore. Dermed er der en god sandsynlighed for, at Vestas’ ordreindgang kan overgå både vores og konsensus’ forventninger. Vi venter derfor, at der i denne kommende fremtid vil ske en oprevidering i forhold til forventningerne til ordreindgangen,« forklarer strategerne.

Den svenske storbank har en kortsigtet hold-anbefaling på Vestas-aktien – dvs. set på den forventede udvikling de næste tre måneder. Strategerne forventer, at vindmølleaktien vil kunne følge med markedet over de næste tre år. På tre års sigt vurderer de, at aktien vil »market perform«.

Handelsbanken har et treårigt kursmål på 285 kr. Fredag lukkede Vestas-aktien i 210 kr.