Henter kommentarer

Svensk storbank: Vi har et godt øje til norsk aktie


Den færøske lakseproducent Bakkafrost rummer et betydeligt kurspotentiale.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat mandag morgen. De har med egne ord et godt øje til Bakkafrost på grund af et globalt lavt udbud af laks i de kommende år, og fordi der er en stigende global sundhedstrend, som peger i retning af, at efterspørgslen på laks vil stige.

Læs også: Dansk aktie ramt af brutal nedtur - børshus anbefaler at købe den

»Begge dele bør understøtte indtjeningen for et selskab som Bakkafrost på længere sigt,« forklarer strategerne.

Strategerne hæfter sig ved, at priserne på laksefoder er stigende i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine. Det er ifølge dem derfor afgørende, at lakseproducenterne formår at sende de øgede omkostninger hen på forbrugerne.

Læs også: Nordnet om populære aktier: De er ramt af kollaps

»Overordnet set er vi dog fortsat positive på vækstudsigterne for Bakkafrosts høstmængder kombineret med udsigterne til en betydelig forbedring af indtjeningen i Skotland. Samtidig har Bakkafrost meddelt, at mere end 32 pct. af den forventede høst er sikret gennem kontraktindgåelser. Vi ser derfor fortsat Bakkafrost som en attraktiv eksponering mod de positive trends på laksemarkedet og anser det seneste tilbagefald som et godt opkøbstidspunkt,«forklarer strategerne.

Handelsbanken har en Køb-anbefaling på Bakkafrost-aktien samt et kursmål på 710 norske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på 26 pct.