Henter kommentarer

Sydbank: Dansk aktiefavorit er dyr – men værd at købe

Foto: Vestas
Vis mere

Vestas-aktien er dyr – men alligevel værd at købe.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i et nyt analysenotat om den danske vindmølleproducent. Det sker i forbindelse med, at Vestas-konkurrenten Nordex med dets nye regnskab tirsdag har givet investorer og analytikere mulighed for at få et indblik i maskinrummet hos det tyske selskab.

»Vi fastholder købsanbefalingen på Vestas efter et Nordex-regnskab, der afslører, at selskabet ikke har haft travlt med at hæve salgspriserne,« lyder det fra Jacob Pedersen.

Aktieanalysechefen understreger dog, at bankens aktuelle forventninger om et nettoresultat på 293,9 mio. euro i år er for »optimistisk«. Vestas-aktionærer skal forberede sig på, at den danske vindmølleproducent kan komme væsentlig tættere på et nulresultat eller måske endda underskud i 2022.

Når Sydbank holder fast i Vestas-aktien, der ifølge ham er »meget dyrt prisfastsat i forhold til 2022-indtjeningen«, så bunder det i, at »attraktive vækstperspektiver og salgsprisforhøjelser vil bane vej for massive forbedringer allerede fra 2023.«

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Vestas-aktien.