Henter kommentarer

Sydbank: Dansk gigants milliardtilbagekøb er et signal - og aktien er 'billig'


Der gemmer sig et stærkt signal i et af de danske C25-selskabers regnskab.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, som har bidt mærke i milliardtilbagekøbet, som Genmab annoncerede onsdag aften.

»Selvom årsafslutningen er lidt svagere end ventet, ser vi positivt på 2024-prognosen og især det annoncerede aktietilbagekøb,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Læs også: Dansk biotekkæmpe flyver op – aktionærværdien øges med milliarder

Det danske biotekselskab annoncerede sammen med friske regnskabstal et nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 3,5 mia. kr.

Et aktietilbagekøbsprogram betyder, at selskabet køber egne aktier tilbage og sletter dem. På den måde øges de eksisterende aktionærers ejerandel. Aktierne kan også gemmes i skuffen til belønning af ledelsen.

Udover at forøge ejerandelen for aktionærerne, sender tilbagekøbsprogrammet også et stærkt signal, forklarer Søren Løntoft Hansen.

»Vi vurderer, at aktietilbagekøbet signalerer tiltro til egen produktportefølje, understreger det stærke finansielle fundament, ligesom aktietilbagekøbet vidner om ønsket om at levere værdi til aktionærerne,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer også, at investorerne ikke har spottet det fulde potentiale i Genmab.

»Genmab-aktien ser i vores optik billig ud og indregner efter vores vurdering langt fra værdierne af Genmabs produktportefølje og pipeline,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Og netop produkterne i støbeskeen kan sende aktiekursen op i løbet af året, når der kommer nye data på midlerne, vurderer senioranalytikeren.

Han har en købsanbefaling på Genmab-aktien, som stiger kraftigt i torsdagens børshandling ovenpå den nye udmelding.

Søren Løntoft Hansen er ikke den eneste analytiker, som har en købsanbefaling på den danske biotekaktie.

28 analytikere dækker aktien ifølge finanstjenesten Bloomberg. 15 af dem har en købsanbefaling, mens otte anbefaler at holde aktien. De resterende fem analytikere anbefaler at sælge Genmab.

Læs også: Præsidentvalget nærmer sig: Sådan mener to danske chefstrateger, det kan påvirke aktiemarkedet

Læs også: Genmab klar med resultatet for 2023: Det forventer de af fremtiden