Henter kommentarer

Sydbank hæver anbefalingen: Ser 'væsentligt afkastpotentiale' i C25-aktie


Sydbank hæver anbefalingen på GN Store Nord.

Siden oktober 2022 har banken anbefalet at holde aktien, men efter GNs aktieemission, som blev gennemført onsdag aften, har banken nu ændret den anbefaling til 'køb'.

Det fremgår af et analysenotat fra senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen. Han vurderer, at den gennemførte emission er en god nyhed for det danske høreapparatselskab.

»Vi ser positivt på annonceringen af planen for kapitalstrukturen. Med den annoncerede plan for nedbringelse af gælden og den gennemførte aktieemission er en stor del af den mørke sky, der har hængt over GN Store Nord-aktien i vores optik forsvundet,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

GN har kæmpet med en milliardgæld, efter høreapparatsproducenten i 2021 købte det danske gamingudstyrsselskab Steelseries.

GN forsøgte tidligere i 2023 at rejse penge gennem en kapitalrejsning på 7 mia. kr., men den plan skabte vrede blandt mange af selskabets aktionærer, som nedstemte planen.

Med den nuværende prissætning er der afkast at hente, ifølge Søren Løntoft Hansen.

»Vi anser absolut ikke GN Store Nord-aktien på det nuværende kursniveau som dyr. Vores DCF-model viser et væsentligt afkastpotentiale i forhold til den nuværende kurs. Hertil kommer, at GN Store Nord-aktien handler på en væsentlig rabat i forhold til selskabets historiske gennemsnit og sammenlignelige selskaber,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Læs også: Strateg om voldsom udvikling: »Det er uhørt, det der sker«

Han mener dog, at den rabat kan blive mindre den kommende tid.

»Med udgangspunkt i i den stærke indledning på 2023 for GN Hearing og med lyspunkter for GN Audio – og med i vores optik større sandsynlighed for positive overraskelser de kommende kvartaler end det modsatte – bør rabatten indsnævres,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Udover at have rejst 2,75 mia. kr. i den nye emission, har GN luftet tankerne om at yderligere nedbringe gælden ved at frasælge frasalg af en portugisisk afdeling og flere bygninger.

Læs også: Gigant gør andre aktier til vindere

Læs også: Nordnet om C25-selskabs optur: Det her burde aktiemarkedet vide