Henter kommentarer

Sydbank om C25-selskab: Køb


Bavarian Nordic har mandag overrasket med en forsmag på deres regnskab, og derfor har Sydbank genovervejet sin holdning til aktien.

Meldingen er dog klar:

»Vi fastholder køb på Bavarian-aktien,« skriver banken i et notat, der er anført af senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

Bavarian Nordic har løftet sløret for en rekordomsætning og et positivt driftsresultat, målt på EBITDA, i 2022. De endelige regnskabstal for det forgangne år offentliggøres dog først i begyndelsen af marts.

Rekordomsætningen lander ifølge de foreløbige tal på 3,15 mia. kr. Og her lægger Sydbank mærke til, at en »betydelig del« af indtægterne bygger på leverancer af Bavarian Nordics abekoppevaccine. Som det eneste selskab har Bavarian Nordic nemlig en godkendt vaccine målrettet abekopper i repertoiret.

Sydbank hæfter sig desuden ved en positiv fremgang for Bavarians vaccine mod hundegalskab:

»Vi noterer os dog, at salget af Rabipur/RabAvert mod hundegalskab ser stærkere ud i fjerde kvartal. Hertil kommer en god omkostningsstyring, der bidrager til løftet i indtjeningen (EBITDA) i forhold til prognosen,« skriver Sydbank.

Bavarian solgte sidste år abekoppevacciner for 1,73 mia. kr., mens der blev solgt vacciner mod hundegalskab for 0,88 mia. kr.

Sydbank har haft en køb-anbefaling på Bavarian Nordic siden august 2017.

Læs også: Efter vildt fald: Så store rabatter gives på en brugt Tesla

Læs også: Norsk gigant forgylder aktionærerne