Henter kommentarer

Sydbank ser begrænset afkastpotentiale i 2024: 'Det er et dårligt udgangspunkt'


2023 blev afsluttet med festfyrværkeri på aktiemarkedet, men det begrænser mulighederne for afkast i 2024.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, efter globale aktier i december leverede et afkast på 4,8 pct.

»Den aktuelle aktieeufori ser ud til at ride på forventningen om, at inflationen meget snart finder tilbage ned på 2 pct., at vi får betydelige rentenedsættelser i 2024, og at indtjeningen i virksomhederne samtidig accelererer markant, uden at nogle af de geopolitiske spændinger eskalerer. Vi kan ikke afvise, at det scenario udspiller sig, men vi tillægger det godt nok ikke ret høj sandsynlighed,« skriver Jacob Pedersen.

Læs også: Dansk gigant slår rekord

De høje forventninger, som er indregnet i det nuværende prisniveau, betyder, at udsigterne for det nye år ser sværere ud ifølge aktieanalysechefen. 

»De aktuelle aktiekursniveauer efterlader således ikke plads til skuffelser på hverken indtjening, fortsatte inflationsfald eller rentenedsættelser. Det er et dårligt udgangspunkt for bare nogenlunde aktieafkast i 2024,«

Aktieanalysechefen vurderer, at der måske allerede kan opstå indtjeningskuffelser, når årsregnskaberne rammer i januar og februar, og han opfordrer derfor til forsigtighed, når der skal lægges investeringsstrategier.

Læs også: Finanshus ser denne aktie dominere fedme- og diabeteslandskabet næste år

Læs også: Cheføkonom om nye salgstal: 'Det er en voldsom stigning'